Hata kodları

Hata durumlarında, kontrol paneli hatanın numarasını ve başlığını görüntüler. X5 Wire Feeder 300 AP/APC kontrol paneli ayrıca olası nedeni ve sorunu çözmek için önerilen eylemi gösterir.

Hata
Kod Başlık Olası neden Önerilen eylem
1 Güç kaynağı kalibre edilmemiş Güç kaynağı kalibrasyonu kayboldu. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
2 Çok düşük şebeke gerilimi Şebekedeki gerilim çok düşüktür. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
3 Çok yüksek şebeke gerilimi Şebekedeki gerilim çok yüksektir. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
4 Güç kaynağı aşırı ısınmış Yüksek güçle çok uzun süren kaynak oturumu. Kapatmayın, fanların makineyi soğutmasına izin verin. Fanlar çalışmıyorsa, Kemppi servisi ile iletişime geçin
5 Dahili 24 V gerilim çok düşük Güç kaynağında, çalışmayan bir 24 V güç kaynağı ünitesi bulunur. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
7 Tel besleyici bulunamadı Tel besleyici güç kaynağına bağlı değil veya bağlantı arızalı. Kontrol kablosunu ve soketlerini kontrol edin.
8 FPGA kartında başlatma hatası Kontrol kartı arızalı veya güç kaynağındaki yazılım arızalı. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
9 Ölçüm kablosu arızası Gerilim algılama kablosu işlenen parçaya bağlı değil veya ölçüm kablosu bağlantısı arızalı. Gerilim algılama kablosunu işlenen parçaya bağlayarak ölçüm kablosunu ve soketlerini kontrol edin.
11 FET ünitesi arızası Güç kaynağında, çalışmayan bir FET ünitesi bulunmaktadır. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
12 Kaynak kablosu arızası Artı ve eksi kablolar birbirine bağlanmıştır. Kaynak kablosunun ve topraklama kablosunun bağlantılarını kontrol edin.
13 IGBT'de aşırı akım Güç kaynağında çalışmayan şebeke trafosu. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
14 IGBT'de aşırı ısınma Yüksek güç veya yüksek ortam sıcaklığı ile çok uzun süren kaynak oturumu. Kapatmayın, fanların makineyi soğutmasına izin verin. Fanlar çalışmıyorsa, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
17 Şebeke beslemesinde eksik faz Şebeke beslemesinde bir veya daha fazla faz eksiktir. Şebeke kablosunu ve soketlerini kontrol edin. Şebeke beslemesinin gerilimini kontrol edin.
20 Güç kaynağı soğutma arızası Güç kaynağındaki soğutma kapasitesi azalmıştır. Filtreleri ve soğutma kanalındaki kirleri temizleyin. Soğutma fanlarının çalıştığını kontrol edin. Çalışmıyorlarsa, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
24 Soğutma sıvısında aşırı ısınma Yüksek güç veya yüksek ortam sıcaklığı ile çok uzun süren kaynak oturumu. Soğutucuyu kapatmayın. Fanlar soğutana kadar sıvının dolaşmasına izin verin. Fanlar çalışmıyorsa, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
26 Soğutma sıvısı dolaşmıyor Soğutma sıvısı yoktur veya dolaşım engellenmiştir. Soğutucudaki sıvı seviyesini kontrol edin. Hortumları ve soketleri tıkanıklık açısından kontrol edin.
27 Soğutucu bulunamadı Soğutma ayarlar menüsünde açıktır ancak soğutucu, güç kaynağına bağlı değildir veya kablolama arızalıdır. Soğutucunun bağlantılarını kontrol edin. Soğutucu kullanımda değilse, soğutmanın ayarlar menüsünde kapalı olduğundan emin olun.
33 Kaynak kablosu kalibrasyon arızası Kaynak kablosu kalibrasyonu başarısız olmuştur. Kaynak sistemi kablolarını ve bağlantılarını kontrol edin.
40 VRD hatası Açık devre gerilimi VRD sınırını aşmaktadır. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
42 Tel besleyici motorunda yüksek akım Tel sürücü makaralarında çok fazla basınç veya tel hattında kir olabilir. Sürücü makara basıncını ayarlayın. Tel hattını temizleyin. Kaynak tabancasındaki aşınmış parçaları değiştirin.
43 Tel besleyici motorunda aşırı akım Tel sürücü makaralarında çok fazla basınç veya tel hattında kir olabilir. Sürücü makara basıncını ayarlayın. Tel hattını temizleyin. Kaynak tabancasındaki aşınmış parçaları değiştirin.
44 Tel hız ölçümü eksik Tel besleyicide arızalı sensör veya kablolama. Kaynak sistemini yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
50 Lisans hatası Seçilen özelliğin lisansı eksik. Özelliği kullanmaya devam etmek için lütfen lisansı yükleyin.
61 Çalışmaya izin verilmedi Alt besleyici bağlıdır ancak sistem ayarlarında seçilmemiştir. Kontrol panelindeki sistem ayarları menüsüne gidin ve alt besleyicinizin modelini ve tipini seçin.
62 Güç kaynağı bulunamadı Tel besleyiciye herhangi bir güç kaynağı bağlı değil veya bağlantı arızalı. Kontrol kablosunu ve soketlerini kontrol edin.
64 Robot kontrol cihazı kayıp Tel besleyicinin robot kontrol cihazıyla bağlantısı kesilmiş. Robot kontrol cihazını ve ara bağlantı kablolarını kontrol edin. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
65 Alt besleyiciye izin verilmiyor Seçilen kaynak işleminde alt besleyici kullanımına izin verilmez. Alt besleyiciyi çıkarın veya kaynak işlemini değiştirin.
81 Kaynak programı verileri eksik Kaynak programı verileri kayboldu. Güç kaynağını yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
103 Boş bellek kanalı Robot, var olmayan bir bellek kanalını kullanarak kaynak yapmaya çalıştı. Robot tarafından seçilen bellek kanalını kontrol edin.
132 Robot yanıt vermiyor Robot ve RCM arasında bir iletişim sorunu var. Fieldbus kablolarını, soketlerini ve fieldbus modülünü kontrol edin.
238 Güç kaynağı seri numarası eksik Seri numarası kartıyla iletişim başarısız oldu. Kaynak sistemini yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
244 Dahili bellek arızası Başlatma başarısız oldu (%sub:%device). Kaynak sistemini yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.
245 Kalan deneme süresi: %min dakika Deneme süresi sona erdiğinde, lisanssız özellikler artık kullanılamaz. İsteğe bağlı özellikleri kullanmaya devam etmek için bunlar için lisans satın almanız gerekir.
246 Deneme süresi bitti Lisanssız özellikler artık kullanılamaz. İsteğe bağlı özellikleri kullanmaya devam etmek için bunlar için lisans satın almanız gerekir.
250 Dahili bellek arızası Bellek iletişimi başarısız oldu (%sub:%device). Kaynak sistemini yeniden başlatın. Sorun devam ederse, Kemppi servisi ile iletişime geçin.