Svejseprocesser og funktioner
MasterTig 235, 325, 335 og 425
-
Dette er en funktion, hvor brugeren kan afslutte det aktuelle strømfald med et hurtigt tryk på brænderkontakten.
-
Funktion til justering af de positive og negative udsving i AC TIG-svejsning. En lav procentdel betyder, at svejsestrømmens spænding i gennemsnit er mere til den negative side, og en høj procentdel at svejsestrømmens spænding i gennemsnit er mere til den positive side.
-
Skifter svejsestrømmen, hvor nul begynder. Berører kun AC TIG.
-
Funktion til ændring af vekselstrømsfrekvensen i AC TIG-svejsning. Indstillingen justerer antallet af svingninger per sekund. Anvendes til at ændre svejsestrømmens frekvens, så den passer til svejserens foretrukne indstilling til formålet.
-
Funktion til ændring af vekselstrømskurven i AC TIG-svejsning. Der er tre valgmuligheder: sinus, kvadrat og Optima. Kurvens forløb påvirker svejsedråbens form, svejsningens indtrængning og støjniveauet under svejsning. Vælg den, der passer til formålet.
-
TIG svejseproces med vekselstrøm, hvor elektrodens polaritet skifter hurtigt mellem positiv og negativ. Anvendes især til svejsning i aluminium.
-
Bestemmer det punkt, hvor lysbuen slukkes i forhold til lysbuelængden i MMA svejsning. Formålet er at optimere svejsningens afslutning for hver enkelt elektrodetype for at forhindre lysbuen i at slukke utilsigtet under svejsning og undgå brændemærker på svejseemnet, når svejsningen standses.
-
Justerer kortslutningsdynamikken (grovheden) i MMA svejsning ved for eksempel at ændre strømstyrken.
-
TIG-svejseprocessen, hvor svejsestrømmen skifter mellem to strømtyper: basisstrøm og pulsstrøm. Kun svejsestrømmen skal reguleres, og pulsparametrene forudindstilles automatisk. Anvendes til at optimere lysbuens egenskaber til de ønskede svejseformål.
-
Svejsefunktion der bruger en kortvarig periode med lav strøm ved svejsningens slutning. Dette reducerer svejsefejl i form af kraterdannelser. Parametrene indstilles på forhånd af brugeren. Værdien nul betyder, at funktionen er slået fra.
-
Til indstilling af maksimumsværdien for AC-balanceindstillingen.
-
Til indstilling af minimumsværdien for AC-balanceindstillingen.
-
Den mindste strømstyrke i pulscyklussen. Ved TIG-svejsning er hovedopgaven at køle svejsebadet ned og opretholde lysbuen.
-
Svejsebrændere har to alternative betjeningsformer: 2T og 4T. De adskiller sig på brænderkontaktens funktionsmåde. I 2T-tilstand holder du brænderkontakten nede under svejsning, mens du i 4T tilstand trykker og slipper brænderkontakten for at starte eller standse svejsningen og bruge specielle brænderkontaktfunktioner som Minilog.
-
TIG svejseproces med jævnstrøm, hvor elektrodens polaritet er enten positiv eller negativ i hele svejseforløbet. Negativ polaritet (DC-) muliggør høj indtrængning, hvor positiv polaritet- (DC+) kun anvendes til specielle formål.
-
TIG-svejsning med dobbelt puls kan for eksempel anvendes til at øge svejsehastigheden eller til svejsninger, hvor der stilles høje krav til udseendet. Svejsestrømmen pulseres med to forskellige frekvenser: høj og lav. Den høje frekvens gør lysbuen mere koncentreret, og den lave frekvens giver svejsningen et pænt fiskeskælsagtigt udseende.
-
Svejsefunktion, der bestemmer den tid, hvor svejsestrømmen gradvis aftager til slutstrømstyrken. Værdien for downslopetiden forudindstilles af brugeren. Værdien nul betyder, at funktionen er slået fra.
-
Punktet på svejsestrømmen, hvor downslope slutter.
-
Svejsefunktion, der fortsætter gasflowet, når lysbuen er slukket. Dette sikrer, at den varme svejsning ikke kommer i kontakt med luften, når lysbuen er slukket, men at både svejsningen og elektroden beskyttes Anvendes til alle metaller. Især stål og titanium kræver længere eftergastider.
-
Svejsefunktion, der starter gasflowet, før lysbuen tændes. Dette sikrer, at metallet ikke kommer i kontakt med luften ved svejsningens start Tiden indstilles på forhånd af brugeren. Anvendes til alle metaller men især til rustfrit stål, aluminium og titanium.
-
Justerer spændingen på den højfrekvensgnist, der anvendes i tændingen.
-
Tændingstilstand i TIG-svejsning. I HF lysbuetænding giver et tryk på brænderkontakten en højspændingspuls, der danner en gnist, der tænder lysbuen. HF lysbuetændingsfunktionen skal aktiveres i betjeningspanelet.
-
Svejsefunktion der bruger højere svejsestrøm ved svejsningens start. Efter Hotstart-perioden falder strømmen til den normale styrke for svejsestrøm. Værdierne for strømstyrken ved Hotstart og varigheden forudindstilles manuelt. Dette letter starten på svejsningen, især for materialer i aluminium.
-
Plads til lagring af foruddefinerede indstillinger af svejseparametre. En svejsemaskine kan indeholde et antal forudindstillede kanaler. Brugeren kan oprette nye kanaler til deres egne svejseopgaver og redigere eller slette dem. Letter valget af parametre og muliggør i visse tilfælde overførsel af indstillinger mellem svejsemaskinerne.
-
Bestemmer et punkt, som strømmen går ned til hurtigst muligt og derefter påbegynder et normalt strømfald.
-
Brænderkontaktens betjening på en svejsebrænder. Når du trykker på kontakten i 2T-tilstand, begynder beskyttelsesgassen at strømme, og lysbuen tændes. Hold kontakten nede under svejsningen, og slip den, når du vil standse svejsningen.
-
Brænderkontaktens betjening på en svejsebrænder. Når du trykker på kontakten i 4T-tilstand, begynder beskyttelsesgassen at strømme, men lysbuen tændes ikke, før du slipper kontakten. Du stopper svejsningen ved at trykke kontakten ned igen og slippe den for at slukke lysbuen.
-
Normal TIG-svejsning, der ikke har pausetider.
-
Dette er en funktion, der automatisk giver en let strømstigning for at forhindre slid på elektroden på grund af pludselige strømspidser med høje svejsestrømme. Denne funktion virker kun, hvis svejsestrømmen er 100 A eller derover.
-
Kontaktstrøm i starten af Lift TIG lysbuetænding.
-
Tændingstilstand i TIG-svejsning. I Lift TIG lysbuetænding berører du arbejdsemnet kortvarigt med elektroden. Tryk derefter på kontakten, og løft elektroden op i kort afstand fra arbejdsemnet. Lift TIG lysbuetændingen skal aktiveres i betjeningspanelet. Kendes også som “Touch ignition” eller “Kontakttænding”.
-
Fortæller, hvor længe lysbuen har været tændt.
-
TIG-svejseprocessen, hvor svejsestrømmen skifter mellem to strømtyper: basisstrøm og pulsstrøm. Parametrene indstilles på forhånd af brugeren. Anvendes til at optimere lysbuens egenskaber til de ønskede svejseformål.
-
TIG svejsefunktion, der optimerer punktsvejsningsegenskaberne. Anvendes til hæftesvejsning af tyndplader eller materialer af forskellige tykkelser. Muliggør hurtig og nem hæftesvejsning med minimalt varmeinput.
-
TIG svejsefunktion, der gør det muligt at bruge brænderkontakten til at skifte mellem svejsestrøm og Minilog strøm. Parametrene indstilles på forhånd af brugeren. Svejsning over hæftesvejsninger er et formål, og den fungerer også som en "pausestrøm", for eksempel når der skiftes svejsestilling.
-
TIG svejsefunktion, hvor AC TIG- og DC TIG-processerne skiftes i et foruddefineret mønster. Parametrene indstilles på forhånd af brugeren i forhold til svejseopgaven. Anvendes specielt til optimering af svejsning i aluminiumsmaterialer af forskellig tykkelse.
-
Manuel lysbuesvejseproces, der bruger en elektrode som tilsatsmateriale. Elektroden er beklædt med et flusmateriale, der beskytter svejseområdet mod oxidering, snavs og slagger.
-
En funktion, der automatisk sænker svejsestrømmen markant, når elektroden berører arbejdsemnet. Kan anvendes til at undgå, at MMA-elektroden bliver for varm, når den er i kontakt med arbejdsemnet.
-
Rækkefølgen for TIG-tænding, der er på den negative side af strømmen. Det er typisk den sidste del af tændingen med ACDC strømkilder. Med DC strømkilder er det den eneste del af tændingen med TIG.
-
Justerer strømstyrken på de negative tændingsrækkefølger (TIG).
-
Justerer længden på den negative tændingsrækkefølge (TIG).
-
Punktet på svejsestrømmen, hvor strømstigningen begynder.
-
Rækkefølgen for TIG-tænding, der er på den positive side af strømmen. Det er typisk den første del af tændingen med ACDC strømkilder. DC strømkilder har ikke positiv tænding med TIG.
-
Justerer strømstyrken på den negative tændingsrækkefølge. Kun med ACDC strømkilder (TIG).
-
Justerer længden på den positive tændingsrækkefølge. Kun med ACDC strømkilder (TIG).
-
TIG-svejseprocessen, hvor svejsestrømmen skifter mellem to strømtyper: basisstrøm og pulsstrøm. Parametrene kan indstilles manuelt eller automatisk. Anvendes til at optimere lysbuens egenskaber til de ønskede svejseformål.
-
Bestemmer, hvor stor en del af hele cyklustiden, der anvendes på pulsstrømmen.
-
Bestemmer, hvor mange pulscyklusser, der dannes per sekund (Hz).
-
Den højeste strømstyrke i pulscyklussen. I TIG-svejsning er dens hovedopgave at danne et smeltebad eller øge varmen i smeltebadet.
-
TIG svejsefunktion, der automatisk giver en svejsning af en forudbestemt varighed. Parametrene indstilles på forhånd af brugeren. Denne funktion anvendes til at samle to arbejdsemner med hæftesvejsninger, for eksempel samling af tyndplader med lavt varmeinput.
-
Svejsefunktion der bruger lavere svejsestrøm ved svejsningens start. Efter Soft start-perioden stiger strømmen til den normale styrke for svejsestrøm. Værdierne for strømstyrken ved Soft start og varigheden forudindstilles manuelt. Soft start anvendes til at gøre startperioden på svejsningen blødere, især i stål.
-
Svejsestrømmen kan fryses til et givet punkt under strømfaldet ved at trykke på kontakten.
-
Svejsefunktion der bruger en kortvarig periode med lav strøm ved svejsningens start. Dette giver en præcis start på svejsningen. Parametrene indstilles på forhånd af brugeren.
-
Manuel svejseproces, der typisk bruger en wolframelektrode, der ikke fungerer som tilsatsmateriale, et særskilt tilsatsmateriale og en inaktiv beskyttelsesgas til at beskytte svejseområdet mod oxidering og snavs under svejseprocessen. Brugen af tilsatsmateriale er ikke altid obligatorisk i TIG-svejsning.
-
En funktion, der automatisk sænker svejsestrømmen markant, når elektroden berører arbejdsemnet. Kan for eksempel anvendes til undgå uønsket overførsel fra elektroden til det svejsede metal.
-
Justerer strømstyrken på de negative tændingsrækkefølger (TIG).
-
Måden hvorpå lysbuen tændes. I TIG-svejsning er der to mulige tændingstilstande. Højfrekvens (HF) tænding og Lift TIG-tænding. HF-tændingen bruger en spændingsimpuls til at starte lysbuen, og Lift TIG-tændingen skal have fysisk kontakt mellem elektroden og arbejdsemnet.
-
Svejsefunktion, der bestemmer den tid, hvor svejsestrømmen gradvis øges til den ønskede svejsestrømstyrke ved svejsningens start. Værdien for upslopetiden forudindstilles af brugeren. Værdien nul betyder, at funktionen er slået fra.
-
En sikkerhedsenhed, der anvendes i svejseudstyr til at reducere tomgangsspændingen for at holde spændingen under en bestemt værdi. Dette nedsætter risikoen for elektrisk stød især i farlige omgivelser som lukkede eller fugtige miljøer. VRD kan også være obligatorisk ved lov i visse lande eller regioner.
-
Et guideprogram til nemt valg af svejseparametre Programmet vejleder brugeren trinvist gennem udvalget af obligatoriske parametre og gengiver valgene på en let forståelig måde for en ikke-teknisk bruger. Tilgængelig på MTP35X betjeningspanelet i MasterTig produktfamilien.
#
A
B
D
E
F
H
I
K
L
M
N
O
P
S
T
U
V
W